Solutions for Feed – Feed Service
+31 (0) 6 82 70 86 01
Ma-vr: 08:00 - 17:00
03 mei 2021

Met onafhankelijk voeradvies een lagere kostprijs

Onze klanten wisten het natuurlijk allang. Nu blijkt ook uit onderzoek van Wageningen University & Research dat de kostprijs van een big en een vleesvarken in Nederland fors kan dalen met onafhankelijk advies en het vergelijken van voeraanbieders. Dit komt door de combinatie van verbeterde zoötechnische prestaties en een scherpere voerprijs. Ongeveer de helft van deze besparing wordt gerealiseerd op het zeugenbedrijf, de andere helft kan bespaard worden in de mesterijfase, zo toont het onderzoek aan dat is uitgevoerd in opdracht van Mijnvoer.nl.
Wilt u weten of onafhankelijk voeradvies ook iets voor u is? Neem dan gerust, vrijblijvend contact met ons op.
Wilt u eerst het onderzoek met alle onderzoeksvragen nog eens doorlezen? Kopieer dan de volgende link in uw zoekbalk:  https://edepot.wur.nl/541121

04 feb 2021

Solfeed zoekt jou!

Heb jij het talent om het rendement van de varkenshouder te verbeteren?
Wil je met onze transparante en onafhankelijke werkwijze écht het verschil maken?
Heb jij het lef om het anders te doen?
Dan zoeken wij jou!

Solfeed Feed Service helpt de moderne varkenshouder de regie op zijn bedrijf te houden. Wij optimaliseren en organiseren voor zeugen-, biggen-, en vleesvarkenshouders het gehele traject van rantsoenberekening in de stal tot en met de daadwerkelijke inkoop van de voeders.
Drijvende krachten achter Solfeed Feed Service zijn Edward van den Elsen en Eric Gloudemans. Beiden hebben een ruime ervaring in mengvoer. Samen met het jeugdige enthousiasme van Joris Hendriks vormen zij het team van Solfeed.

Wij zoeken een varkensspecialist met lef.
Je hebt een gedegen netwerk binnen de varkenshouderij boven de rivieren. Je beschikt over voldoende voerkennis en je bent goed in staat om zelfstandig te werken.
Je bent gedreven het verschil te maken voor de varkenshouder, door zijn sparringpartner te worden op voergebied.
Je zorgt voor absolute toegevoegde waarde vanuit voer(-kennis)

Als “varkens(voer)specialist” maak je onderdeel uit van SolFeed, een dynamisch bedrijf met voerkennis en daadkracht. Je bekleedt een uitdagende zelfstandige functie (30 – 40 uur / week), waarbij een plezierige samenwerking en resultaatgerichtheid centraal staan. We verzorgen een uitgebreid inwerkprogramma en het salaris is conform je functie. Het arbeidsverband kan in loondienst en/of (deels) zelfstandig.

Je profiel ziet er als volgt uit:
– HBO werk- en denkniveau.
– Ervaring in commercie varkenshouderij is een pré.
– Kennis van de varkenshouderij – agrarische sector is een must.
– Het werkgebied is boven de rivieren. Bij voorkeur ben je daar ook woonachtig of bereid daar te gaan wonen.

Heb jij het lef het verschil te maken?
Er ligt voor jou een uitdagende toekomst in het verschiet! Voor meer informatie bel gerust met Eric Gloudemans op 06-54202088 of solliciteer graag met motivatie en CV naar;

SolFeed Feed Service
t.a.v. Eric Gloudemans
Laan ten Bogaerde 15
5491 GC Sint Oedenrode

Per email kan uiteraard ook; eric@solfeed.nl

 

 

 

13 sep 2020

SolFeed realiseert plus in voerwinst van meer dan 10%

SolFeed gaat voor de hoogste economische voerefficiëntie. Met de uitbreiding van ons team vorig jaar hebben we dit voor nog meer varkenshouders mogelijk gemaakt. In de afgelopen 2 jaar hebben wij gemiddeld € 75,- voordeel per aanwezige zeug en gemiddeld  €10,00 voordeel per aanwezig vleesvarken gerealiseerd. Dit komt neer op een voerwinstverbetering van 14% resp. 12,5%.

Hoe we dit doen?
We werken met bedrijfsspecifieke, constante voersamenstellingen passend bij uw bedrijf voor een stuurbaar en voorspelbaar resultaat.
Daarnaast kennen we geen geheimen en stellen u via MijnVoer.nl in staat om zelf scherp en efficiënt voer in te kopen bij een mengvoerleverancier naar uw keuze.

Bent u ook geïnteresseerd in onze werkwijze? Wij komen graag met u in contact.

13 jan 2020

Een gezonde toekomst voor de varkenshouderij

Solfeed wil een bijdrage leveren aan een gezonde toekomst van de varkenshouderij in Nederland. Dit vanuit de overtuiging dat het verleden ons gebracht heeft waar we nu zijn, maar dat de toekomst bepaald wordt door de keuzes die we nu (gaan) maken. Kansen en mogelijkheden liggen er nog volop, de kunst is alleen om ze te (blijven) zien!
Vanuit een praktische kijk op ondernemerschap, kennis van (stal)nutritie, de varkenshouderij en de mengvoedersector kan Solfeed u helpen te focussen op kostprijs en kwaliteit. Het gebruik van het internet speelt hierin een belangrijke rol. Vanuit de besparingen die u hiermee realiseert komt er de noodzakelijke ruimte om te innoveren of uw bedrijf aan te passen aan de eisen die door de maatschappij gesteld worden.

13 aug 2019

Solfeed groeit verder door

Soms gaat groei sneller dan gedacht. Na uitbreiding met Eric Gloudemans afgelopen Januari, zijn wij blij te kunnen melden dat per 1 september as. Joris Hendriks het team van Solfeed komt versterken. Dit om aan de continue groeiende vraag van vooruitstrevende veehouders die anders tegen voer en voerinkoop aankijken te kunnen blijven voldoen.
Joris heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring met de praktische kant van het houden van varkens. Koppel hieraan zijn opleiding Animal Sciences aan Wageningen University en zijn gezonde Brabantse boerenmentaliteit en het zal duidelijk zijn dat Joris de ideale persoon is om de ambities van Solfeed te helpen realiseren.
Met de verdere uitbreiding van het team kan Solfeed zich blijven focussen op het leveren van maximale toegevoegde waarde en rendement voor klanten. Dit door kennis en kunde te koppelen aan een slim gebruik van de mogelijkheden die het moderne internet biedt.

30 jul 2019

Het team van Solfeed Feed Service werkt voor u

Solfeed helpt u graag bij de samenstelling en inkoop van uw diervoeders en levert oplossingen voor al uw diervoeder vraagstukken.
Van praktische (stal)nutritie en inkoop tot mengvoertechnologie en (interim)management is Solfeed er voor u. 

Voor agrarische ondernemers en mengvoerbedrijven in binnen- en buitenland levert Solfeed expertise in dierhouderij, inkoop, productie, nutritie, verkoop en (interim)management.

04 mrt 2017

Solutions for Feed – Solutions pour Aliments – Lösungen fur Tierfutter – (Engl. Fra. Deu.)

Edward van den Elsen, owner and manager of SolFeed has 25 years experience and various skills in animal nutrition and feed production.
With his company SolFeed, he is offering tailor-made solutions for feed-issues to farmers, integrators and feed companies in the Netherlands and throughout the whole world.

Edward van den Elsen, entrepreneur chez SolFeed a plus de 25 ans d’ expërience, science et compëtences en alimentation animale et production des aliments composës.
Avec son company Solfeed, il offert des sollutions sur mesure pour questions d’aliments a agriculteurs, integrators et des producteurs d’aliments composës dans les Pay-bas et le monde entier.

Edward van den Elsen, Eigentûmer von SolFeed hat mehr als 25 Jahre Erfahrung und Wissen in Tierfutter und Tierfutter Production.
Mit Seinen Betrieb SolFeed, liefert Er Lösungen fûr Futter Fragen an Landwirten, Integrationen und Mischfutterbetrieben in die Niederlanden und ûber die ganze Welt.